jump to navigation

Påskedag april 25, 2011

Posted by Maria Poonam in Påske.
trackback

Det er vanskelig å velge seg påskesanger! Det er noe flott over dem alle! De beskriver en seier uten sidestykke! Jesus stod opp! Han har overvunnet døden en gang for alle! Han er Herre over dødens makt. Evig skal døden være underlagt Han!  Grava er tom! Han vant livet da han gav det, han gav det for oss og kjøpte oss fri. Ved ham har vi fått frelse og fred!

 Denne påska har jeg nynna mye på denne sangen her.

Gråt ikke mer, Maria, Mesteren er ikke her.  Her hvor du står og gråter, mørke og dødsskygge er.

Vend deg nå om, Maria, glem all din sorg og nød. Snu deg og se en morgen fylt av levende glød.

Ja, det er Ham, Maria,  jorden og liljenes mann:  Graven er tom og åpen, men her i gresset står Han.

Våger du juble, Maria, selv om du står ved en grav? Rop det så alle kan høre: Jesus lever i dag!

En annen sang jeg liker veldig godt, er påskedagsvise av Kristin Solli Schøien. Den kjente påskedagsberetningen ses fra en morsom synsvinkel. Tenk om du fikk være engel for en dag! Engelen lister seg, den ler, soldatene blir redde, Maria gråter. Men vi er glade og kan rope: Han lever!!

Tenk om du var den engelen som Gud gav beskjed: Å fly på første påskedag, fra himmelen hit ned. Som listet deg på engleben i gjennom hagen der graven lå, og plutselig fikk se en sten med keiserseglet utenpå.

Soldatene som stod på vakt ble redde da du kom fordi du hadde engleklar og lo, og lyste sånn. Men du løp over stenen, da du hadde klart å velte den, og ropte: Hei, godmorgen, Jesus, Du er levende igjen!

 Maria gråt da hun kom frem mot graven til sin venn. Forskrekket så hun stenen, noen hadde veltet den! Hun tittet inn i graven og ble redd da hun fikk se deg der. Du lo og sa, han lever nå, han ligger ikke her!

Du er jo ingen engel med englevinger på, men vi er alle sendebud for Gud har bedt oss gå, til alle, alle mennesker og vise dem at vi er glad og rope: Hei, god påske! Jesus er stått opp i dag!

Med ett kom det et kraftig jordskjelv, for en Herrens engel steg ned fra himmelen, gikk fram og rullet steinen til side og satte seg på den. Han var som lynet å se til, og drakten var hvit som snø. Vaktene skalv av redsel da de så ham, og de ble liggende som døde. Men engelen tok til orde og sa til kvinnene: «Frykt ikke! Jeg vet at dere søker Jesus, den korsfestede. Han er ikke her, han er oppstått, slik som han sa. Kom og se stedet hvor han lå! (Mattues 28, 2-6)

God og glad påske!

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: